FEDEZD FEL A KÖRNYÉKET

Környékbeli látnivalók

KULTURÁLIS PROGRAMOK

Történelmi látnivalók

KIRÁNDULÁS A TERMÉSZETBEN

Túrázás, kisvasút

TERMÁL ÉS BARLANGFÜRDŐK

Pihenés, kikapcsolódás

Tervezz kulturális programokat, a környéken sok történelmi látnivaló található

Bélkő hegy

Kevés település büszkélkedhet olyan különleges és lenyűgöző „háttérrel”, mint Bélapátfalva. A Bélkő hegy fehér mészkősziklái százmillió évvel ezelőtt emelkedtek ki az eltűnő őstengerből. A hegy szolgáltatta a bélapátfalvai cementgyár számára a cementgyártáshoz szükséges alapanyagot, a bányászatnak köszöntheti a mai, lépcsőzetes sziklás arculatát. „A homlokát ráncoló hegy”- ahogy Szabó Magda írónő ittjártakor fogalmazott - a település egész hangulatát meghatározza.

EGER

Eger megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban, az Eger-patak völgyében, a Bükk-vidék délnyugati szélén; Heves megye és az Egri járás székhelye. A 2011-es népszámlálás adatai szerint Észak-Magyarország második legnépesebb városa.

DIÓSGYŐR

Diósgyőr Magyarország egyik történelmi települése a 2505-ös közút mentén, ma Miskolc egyik városrésze, volt nehézipari központ. Középkori vára magyar királyok és királynék kedvelt üdülőhelye volt, ma műemlék, turisztikai látványosság.

Nézd meg élőben mit látnál most, ha nálunk pihensz. ...

AGGTELEK

Aggtelek és környéke azon kevés helyek közé tartozik, ahol a föld mélye és a föld felszíne is olyan gazdag látnivalókat rejt, amelyet elmulasztani vétek volna.

SZILVÁSVÁRAD

Szilvásvárad község Heves megye Bélapátfalvai járásában, az Északi-Bükk területén, a tenger szintje felett mintegy 345 méter magasan található. Nevét a szláv földvárakról kapta. A település Lillafüred mellett az egyik legismertebb bükki üdülőhely.

SÁSTÓ

A Sástó Magyarország legmagasabban fekvő tava a Mátra hegységben. Kiváló csónakázó- és horgászhely.

LILLAFÜRED

Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, közigazgatási szempontból Miskolc része, földrajzilag a Szinva patak völgyében fekszik.

Pihenj a környékbeli termálfürdők valamelyikében

EGERSZALÓK

Egertól 5 km-re, az Egri-Bükkalja területén, a Laskó-Patak völgyében található. A településtől északra a Laskó-patak felduzzasztásával létrehozott 130 hektáros víztározó és horgásztó, délre pedig gyógyfürdő, szálloda, kemping várja az ide látogatókat.

DEMJÉN

A Demjéni Termál Völgyben a termálfürdő egységet úgy építették meg, hogy az öt különböző hőfokú kültéri medence mind a testnek, mind a léleknek felüdülést jelentsen. A sportosabbak rendelkezésére egy tavasztól őszig üzemelő 25 méteres úszómedence áll. A medencékben élményelemek, nyakrafolyók, levegőbuzgárok biztosítják a kellemes kikapcsolódást.

MISKOLC TAPOLCA

A Barlangfürdő egy melegforrások fölött emelkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán. Miskolc egyik leglátogatottabb turistalátványossága.

EGER TÖRÖKFÜRDŐ

Az egri Török Fürdő több évszázados múltra tekint vissza. A Török medence még 1610 és 1617 között, a török hódoltság alatti időben épült, így ez a medencetér legrégebbi része. A fürdő többi részét az évszázadok alatt fokozatosan építették hozzá az eredeti török építményhez. Kiemelkedő látványt nyújt az 1980-ban fejújított kupola, melyet körülbelül 200 000 darab aranyozott mozaikkal burkolták.